Blog

Isolatieglas: meer wooncomfort en minder energiekosten

isolatieglas parkstaete blogWij bezoeken regelmatig klanten om de staat van hun woning op te nemen. Ze willen bijvoorbeeld de buitenboel laten schilderen of het voegwerk laten vernieuwen. Zeker bij oudere woningen adviseer ik woningeigenaren om ook na te denken over vervanging van glas in deuren en ramen. Daarmee kunt u de energiekosten verlagen en het wooncomfort verhogen.

Wandbekleding uitzoeken

Plafond duinoord 830x553Kennissen van ons hadden een nieuw bankstel gekocht en nieuwe gordijnen. Lichte kleuren en comfortabel design. Ze zaten er weer mooi bij. Maar toch ontbrak er iets. Hoe zouden ze het plaatje compleet kunnen maken? Ik adviseerde ze om eens kritisch te kijken naar hun wandbekleding, het plafond, en de kozijnen en deuren.

Tips verg behang blog 830x552Tips voor het kiezen van de juiste kleur. Door lichtinval zal de kleur op een muur er door de dag heen anders uit komen te zien. Hou hier rekening mee door op verschillende momenten van de dag de kleurstalen tegen de muur te houden. Wilt u op een originele manier een ruimte schilderen? U kunt ervoor kiezen om het plafond een kleur te geven in plaats van de muren. Ook kan het een speels effect geven om de helft van een muur een kleur te geven. Wanneer u samen met kleine kinderen in huis woont kan het erg aan te raden zijn om een verf uit te kiezen die afneembaar is met water. Mocht er dan per ongeluk iets omvallen en er spetters op de muur komen. Dan kunt u dit gemakkelijk weer schoonmaken!

Plafonds witten

plafonds witten den haag projectHet schilderen van plafonds is een vak apart omdat op plafonds vaak verschillende lagen verf zijn aangebracht én omdat er 'horizontaal' moet worden gewerkt.

deuren schilderen blog 830x552Nergens is de hand van de Meesterschilder zo goed zichtbaar als op gelakte binnen- en buitendeuren. Binnendeuren lakken – met de kwast – vereist een vaste hand en is voor de vakman een ware proef van bekwaamheid. De Meesterschilders van Parkstaete Schilderwerken hebben het glad opleveren van een deur prima in de vingers en passen deze handwerk methode dan ook regelmatig toe. Maar ook in het schildersvak staat de techniek spreekwoordelijk niet stil. Daarom beschikt Parkstaete Schilderwerken ook over de mogelijkheden deuren te spuiten. Bij het schilderwerk van deuren met veel figuratie en panelen nemen we uiteraard met plezier de kwast ter hand.