Blog

Glascheck

Isolatieglas: meer wooncomfort en minder energiekosten

isolatieglas parkstaete blogWij bezoeken regelmatig klanten om de staat van hun woning op te nemen. Ze willen bijvoorbeeld de buitenboel laten schilderen of het voegwerk laten vernieuwen. Zeker bij oudere woningen adviseer ik woningeigenaren om ook na te denken over vervanging van glas in deuren en ramen. Daarmee kunt u de energiekosten verlagen en het wooncomfort verhogen.

Vaak is ook bij oudere woningen een deel van de ramen wel een keer vervangen door dubbel glas. Maar lange tijd was het gebruik om alleen vaste ramen te voorzien van isolatieglas. Deuren en openslaande ramen werden overgeslagen. Is dat in uw woning het geval? Dan is nu wellicht een goed moment om dat alsnog aan te pakken.

 

Hogere isolatiewaarde

Het kan zijn dat u lang geleden al eens schilders hebt laten komen om dubbel glas te plaatsen. Maar wist u dat dubbel glas geen oneindige levensduur heeft? Na circa 20 jaar is de kans groot dat het gaat lekken en dat de isolerende eigenschappen verminderen. Bovendien heeft het HR++-glas dat we vandaag de dag leveren, een hogere isolatiewaarde dan het glas van vroeger.

Goed voor milieu en portemonnee
Isolatieglas biedt u veel voordelen. Om te beginnen bespaart u op de energiekosten en draagt u bij aan een lagere uitstoot van CO2. Dat is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Overweegt u om uw woning gasvrij te maken of zelfs energieneutraal? Dan kunt u isolatieglas combineren met zonnepanelen of een warmtepomp.

U woont prettiger
Dankzij isolatieglas heeft u minder energie nodig om te woning te verwarmen of, in de zomer, te koelen. Uw woning krijgt een beter energielabel en stijgt daarmee in waarde. Maar misschien nog wel belangrijker is dat isolerend glas het wooncomfort verhoogt. U woont gewoon prettiger. U kunt de woning gelijkmatiger verwarmen en de ramen beslaan niet meer. Ook heeft u minder last van geluiden van buiten.

Isolatieglas naar wens
Wij kunnen isolatieglas leveren in diverse varianten, zodat we perfect kunnen aansluiten bij uw wensen. We hebben bijvoorbeeld extra geluidwerend glas, voor als u dicht bij een drukke weg woont. Of gelaagd en gehard glas dat u extra bescherming biedt tegen inbrekers. Ramen op het zuiden? Daarvoor hebben we zonwerend isolatieglas.

Meer weten?
Wilt u meer weten over isolerend glas en de voordelen die het u kan bieden? We komen graag een keer bij u langs voor een vrijblijvend advies. 

Neem dan vrijblijvend contact op!

Vraag een vrijblijvende offerte aan:
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com