Binnen- en buitenschilderwerk Sumatrastraat - Archipelbuurt

  • Sumatrastraat
  • Sumatrastraat
  • Sumatrastraat
  • Sumatrastraat
  • Sumatrastraat
  • Sumatrastraat
  • Sumatrastraat
  • Sumatrastraat

Binnen- en buitenschilderwerk in Den Haag


De eigenaren van dit pand hadden een duidelijk doel voor ogen. Zij wilden graag werken en wonen in een sfeer die recht deed aan het verleden. De Sumatra- en Balistraat in de Archipelbuurt zijn namelijk de eerste straten die rond 1870 gerealiseerd werden. Maar deze huizen voelen tevens niet gedateerd.

Deze uitdaging zijn wij bij Parkstaete Schilderwerken met veel plezier aangegaan. Het viel ons onmiddellijk op dat de prachtige entree en de licht overgoten kamers beeldbepalend voor dit dubbel bovenhuis zijn.

Buitenschilderwerk


Bij deze opdracht hebben wij rekening gehouden met de eisen die gelden voor de kleurstelling van het buitenschilderwerk. Het huis bevind zich namelijk in een beschermd stadsgezicht. Het buitenschilderwerk – en dat vergeten veel huiseigenaren – is net zo belangrijk als het binnenschilderwerk. Beiden dienen up to date te zijn, zodat niet alleen de weersinvloeden van buitenaf worden tegengehouden maar ook de luchtvochtigheid binnenshuis geen schade aan het houtwerk kan aanrichten. Met geijkte apparatuur meten wij daarom vooraf hoeveel vocht er achter het oude schilderwerk zit. Door hier rekening mee te houden tijdens de werkzaamheden, verhogen wij de termijn van de topconditie van de verflaag. 


Binnenschilderwerk


Aan de binnenkant van de woning waren veel originele elementen van rond de eeuwwisseling verwerkt. Dit vraagt om een aanpak op maat, die wij als vakschilders met plezier leveren. Het uiteindelijke resultaat is namelijk altijd fantastisch! Een voorbeeld van zo'n origineel element is het trapgat van de woning. Dit vormde tegelijkertijd ook een uitdaging. Met Peele Away hebben wij eerst de oude verf van de treden en spijlen verwijderd. En vervolgens hebben we een nieuwe laklaag van het merk Sigma aangebracht. Het gebruik van een lijnolie gedragen lak is in dit geval aan te bevelen, aangezien dit de restauratie nóg duurzamer maakt. Daarnaast is het bij het aanbrengen van een nieuwe laklaag altijd een vereiste om op neuten en plinten (die veel te verduren krijgen tijdens hun leven) eerst totaal kaal te maken. En hiervoor gebruiken wij dan het liefst weer een watergedragen lak, aangezien dat bij stootschade makkelijker te restaureren is. Verder zijn wij erg content over de steunbalken in de woning, die wij in een mooi chique blauw hebben geschilderd. Al met al een uitdagend project, waar wij nog steeds met plezier aan terugdenken.

Onder de indruk van ons werk? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw woning!

Wij hebben ervaring met het schilderen van muren, het schilderen van plafonds, het lakken van deuren en/of deurposten, het schilderen van kozijnen, behang en glasweefsel.

Schrijf een review

Voor binnen- en buitenschilderwerk, grote en kleine projecten in Den Haag en omgeving: Parkstaete Schilderwerken staat bekend om het leveren van goede kwaliteit. Wij werken volgens de wens van onze cliënten en houden contact over de voortgang van het project. Uit ervaring blijkt dat onze klanten de wekelijkse evaluaties erg waarderen. De gemaakte afspraken worden bij oplevering doorgenomen. Dit geeft een bevredigend projectresultaat. Lees hier de reviews op "Klanten Vertellen".

Vraag een vrijblijvende offerte aan: