Plafonds witten

plafonds sauzen is het met een roller aanbrengen van muurverf

Het schilderen van plafonds is een vak apart omdat op plafonds vaak verschillende lagen verf zijn aangebracht én omdat er 'horizontaal' moet worden gewerkt. 

Plan van Aanpak Plafond witten

Voordat een plafond gewit kan worden is het van groot belang dat oude lagen blauwkalk en overige verflagen geheel worden verwijderd, om scheuren en blazen in de nieuw aangebrachte verflaag te voorkomen. Vooral in oudere panden komen we regelmatig een laag blauwkalk tegen op plafonds, een veegvast product dat het overschilderen met verf op waterbasis onmogelijk maakt.

De laag boven een plafond vaststellen
Bij geschilderde plafonds is tevens van belang om, alvorens de werkzaamheden beginnen, in kaart te brengen of de laag erboven een woonlaag is, een zolder, of dat het een (plat)dak betreft. Er zijn namelijk verschillende schildertechnieken op verschillende situaties van toepassing om tot het beste resultaat te komen. 

eindresultaat van een geheel gerenoveerde bovenverdiepingDe staat van het plafond vaststellen
Om de staat van een plafond te kunnen vaststellen wordt een test uitgevoerd: een monster van het bestaande plafond wordt naar het laboratorium van een van onze verf leveranciers gestuurd (Sigma coatings of Sikkens coatings) die vervolgens een verftechnisch rapport afleveren.


Met dit rapport in handen wordt een plan van aanpak samengesteld en ook een vierkante meter prijs bepaald, waarbij in het slechtste geval het plafond oppervlak geheel wordt gestript en geschoond. Bij gestukte plafonds met ornamenten gebruiken we hiervoor een zogenaamd 'peel away' systeem. Egale oppervlakten (zonder ornamenten) worden in het slechtste geval geschoond door middel van afbijten en/ of afstomen en/ of schonen met water met een biologisch afbreekbaar toeslag middel. Badkamerplafonds schilderen vergt daarnaast een andere aanpak, waarbij het uitermate belangrijk is dat de verf die wordt gebruikt dampdoorlatend is, maar in sommige gevallen juist afsluitend dient te worden aangebracht. Bent u opzoek naar een professionele schilder om uw plafond te witten?

Neem dan vrijblijvend contact op!

binnenschilder1 410x308

10 jaar garantie bij Parkstaete Schilderwerken

Na het witten van de plafonds in een woning ontvangen klanten van Parkstaete Schilderwerken tien jaar garantie op kleurechtheid. Daarnaast speelt goede en regelmatige ventilatie in een woning een grote rol in de levensduur van ieder schilderwerk. Kortom: voor elk type plafond brengt Parkstaete Schilderwerken een gepaste verftoepassing aan. Door de jarenlange ervaring in het witten van plafonds hebben onze gecertificeerde Meesterschilders al ontelbare plafonds afgewerkt op een wijze die een Meesterschilder betaamd.

Een gestukt plafond schilderen, een egaal plafond witten of een plafond met ornamenten schilderen: bij Parkstaete Schilderwerken is uw schilderwerk in goede handen.

Schrijf een review

Voor binnen- en buitenschilderwerk, grote en kleine projecten in Den Haag en omgeving: Parkstaete Schilderwerken staat bekend om het leveren van goede kwaliteit. Wij werken volgens de wens van onze cliënten en houden contact over de voortgang van het project. Uit ervaring blijkt dat onze klanten de wekelijkse evaluaties erg waarderen. De gemaakte afspraken worden bij oplevering doorgenomen. Dit geeft een bevredigend projectresultaat. Lees hier de reviews op "Klanten Vertellen".

Vraag een vrijblijvende offerte aan: