Ramen en kozijnen schilderen

buiten kozijnen schilderen van glas-in-lood ramen

Raamkozijnen schilderen is iets wat wij graag doen. Opgeknapte (raam)kozijnen zijn letterlijk een uithangbord voor ons vakmanschap en het geeft dan ook veel voldoening om te zien dat het buitenwerk van 'onze' panden er goed bij staat. 

buiten kozijnen schilderen van een woning aan de van hogenhouklaan in het benoordenhout

Jarenlang plezier van uw kozijnen

De basis voor een (raam)kozijn waar jarenlang plezier aan kan worden beleefd is een schone en vetvrije ondergrond. Binnen (raam)kozijnen schilderen we altijd met een watergedragen verf terwijl we buitenkozijnen verven met alkydharsverf; een verf op terpentine basis. Als een klant overigens kiest voor een donkere kleurtint voor zijn of haar kozijnen aan de buitenzijde, dan geven we altijd aan dat de levensduur van een desbetreffende kleurstelling ongeveer de helft is ten opzichte van het gebruik van kozijnen die in een lichte kleur zijn geschilderd.

Dit hebben we in de loop der jaren ervaren en is ook het gevolg van Uv-straling op donker geschilderde (raam)kozijnen. Zoekt u een professionele schilder om uw kozijnen te schilderen?

Schakel Parkstaete Schilderwerken in!

binnenschilder2 height=


Werkwijze kozijnen schilderen

Door een monster te nemen van de verf op de kozijnen die een schilderbeurt verdienen en die vervolgens te laten testen in een laboratorium van een van onze verfleveranciers, kunnen we onze klanten, voor aanvang van het schilderen van de kozijnen en ramen, een plan van aanpak op maat aanbieden. Dergelijk plan voor het schilderen van binnen- en buiten (raam)kozijnen wordt altijd op schrift gesteld.

En behelst tevens een uitgekiende en in samenspraak met de opdrachtgever gekozen kleurstelling. Bij een bepaalde dikte van de eerder aangebrachte verflaag (voor de kenners: 400 Mu) kiezen we er altijd voor om deze geheel te verwijderen. Door middel van afbijten en/ of de 'peel away' techniek en/ of afbranden en/of föhnen en/of schuren creëren onze vakmensen een onderlaag waardoor na het schilderen van de (raam)kozijnen de verflaag er zo glad als een spiegel uitziet. 

het plamuren van kozijnen van een zolderetage in het statenkwartier in den haag

Aluminium kozijnen verven

Gedegen kennis van materiaal komt met de jaren. Zo hebben we bij Parkstaete Schilderwerken bijvoorbeeld besloten om aluminium (raam)kozijnen niet te verven, simpelweg omdat we niet kunnen garanderen dat het uiteindelijke resultaat na oplevering aan onze hoge eisen voldoet. Bij kozijnen schilderen, kozijnen opknappen en kozijnen restaureren luidt ons advies dat u het beste de binnen- en buitenzijde tijdens dezelfde werkfase laat uitvoeren.

Mocht dat kostentechnisch voor onze klanten niet haalbaar zijn dan is het zelfs ons inziens beter om één kozijn volledig onder handen te nemen, dan drie 'voor de helft'.


Tip voor uw kozijnen! 

U kunt zelf ook een grote rol spelen in het onderhouden van uw kozijnen. Vraag uw glazenwasser om zijn spons ook over de opgeknapte kozijnen te halen. Want (fijn)stof beschadigd het schilderwerk; iets wat veel huizenbezitters wel eens vergeten.

Schrijf een review

Voor binnen- en buitenschilderwerk, grote en kleine projecten in Den Haag en omgeving: Parkstaete Schilderwerken staat bekend om het leveren van goede kwaliteit. Wij werken volgens de wens van onze cliënten en houden contact over de voortgang van het project. Uit ervaring blijkt dat onze klanten de wekelijkse evaluaties erg waarderen. De gemaakte afspraken worden bij oplevering doorgenomen. Dit geeft een bevredigend projectresultaat. Lees hier de reviews op "Klanten Vertellen".

Vraag een vrijblijvende offerte aan: