Trappenhuis met geschilderde deuren en deurposten

Nergens is de hand van de Meesterschilder zo goed zichtbaar als op gelakte binnen- en buitendeuren. Binnendeuren lakken - met de kwast - vereist een vaste hand en is voor de vakman een ware proef van bekwaamheid. De Meesterschilders van Parkstaete Schilderwerken hebben het glad opleveren van een deur prima in de vingers en passen deze handwerk methode dan ook regelmatig toe. Maar ook in het schildersvak staat de techniek spreekwoordelijk niet stil. Daarom beschikt Parkstaete Schilderwerken ook over de mogelijkheden deuren te spuiten. Bij het schilderwerk van deuren met veel figuratie en panelen nemen we uiteraard met plezier de kwast ter hand.

Uw deuren laten schilderen door Parkstaete Schilderwerken

De kosten voor het schilderen van uw binnen (en buiten) deuren haalt u er op deze wijze gegarandeerd uit. Als u uw deuren wilt laten schilderen, dan hopen we natuurlijk dat u kiest voor het vakmanschap van Parkstaete Schilderwerken, want een goed gelakte deur is een van de beste investeringen in uw woning!

Binnenschilderwerk in een herenhuis

Aanpak van hout(rot)schade

Bij hout(rot)schade niet groter dan een aantal vierkante centimeters aan een buitendeur gebruiken we bij Parkstaete Schilderwerken, voordat we de buitendeur schilderen, een plamuur op basis van een twee componenten epoxy emulsie voor de herstelwerkzaamheden. Vele plamuren en vocht gaan namelijk slecht samen. Zogenaamd schraal plamuren (met het mes strak over het oppervlak alle overbodige plamuur verwijderen, zonder scharen en aanzetten) zorgt voor het mooiste maar niet altijd het beste resultaat, waarbij een buitendeur het meest profijt heeft van het gebruik van verf op alkyd hars basis. Tevens is de hedendaagse ontwikkeling zo goed, dat watergedragen verven hier ook geschikt voor zijn. Ook werken we met verf op lijnolie basis, een traditioneel product dat al in de Gouden Eeuw werd toegepast. Binnendeuren lakken we daarentegen met een watergedragen verf, eventueel en indien nodig op een kaal oppervlak, hersteld met de daarvoor bestemde plamuren, om zo een spiegelglad resultaat te bereiken. Een andere techniek uit de sfeer van weleer waarmee herstelwerkzaamheden goed kunnen worden uitgevoerd, is het zogenaamde inpuimen. Bij deze oude en beproefde techniek, wordt het hout veredeld met een puimsteen.

Tips voor het behouden van uw geschilderde deuren

Deuren krijgen als geen ander geschilderd oppervlak in een huis het meeste te verduren. Onderneem daarom de onderstaande tips om het schilderwerk te onderhouden:

  • Houd als eigenaar de deuren netjes schoon met natuurlijke producten zoals groene zeep.
  • Pas goed op met stoten tijdens het verhuizen van spullen en een goed gelakte deur kan een heel leven lang mee.

Schrijf een review

Voor binnen- en buitenschilderwerk, grote en kleine projecten in Den Haag en omgeving: Parkstaete Schilderwerken staat bekend om het leveren van goede kwaliteit. Wij werken volgens de wens van onze cliënten en houden contact over de voortgang van het project. Uit ervaring blijkt dat onze klanten de wekelijkse evaluaties erg waarderen. De gemaakte afspraken worden bij oplevering doorgenomen. Dit geeft een bevredigend projectresultaat. Lees hier de reviews op "Klanten Vertellen".